IBBU ku programovému vyhláseniu vlády

17.04.2016 12:15

Stretnutie IBBU - štvrtok (14.4.2016) – GAS BB

Ťažko sa verí tomu, že je to už takmer pol roka, ako sme na rovnakom mieste dohodli všetky detaily k prvému podujatiu našej bystrickej iniciatívy, ktorým sme sa ukázali svetu – Zrazu prázdnych vreciek. Nikto nemohol ani len tušiť, že za tých pár mesiacov zorganizuje Iniciatíva našich rodičov divadelné predstavenie, na ktoré pozýva všetkých nás - učiteľov, učiteľky..

Štvrtkové stretnutie sa nieslo v duchu sklamania z programového vyhlásenia vlády (a konkrétne jeho časti o školstve). Napriek proklamácii a ubezpečovaniu ministerstva, že je ochotné s Iniciatívou slovenských učiteľov rokovať, napriek tomu, že sme na za ten krátky čas boli na ministerstve dva krát, napriek tomu, že sa k nám prvý ministerský návrh dostal v nedeľu o deviatej večer a v pondelok sme k nemu mali vyjadriť .. Napriek tomu .. Napriek tomu nám ministerstvo nakoniec odmietlo vydať jeho konečný návrh určený do programového vyhlásenia, ktorý išiel na vládu. Napriek tomu, že sa opäť cítime byť oklamaní, cítime rozčarovanie a mnohí z nás aj oprávnene hnev .. Napriek tomu držíme o to silnejšie spolu.

Nie napriek – ale práve preto hovoríme .. Programové vyhlásenie vlády je výzvou na ŠTRAJK.

A tak - pracujeme stále ďalej. Nestretávame sa, aby sme len protestovali. No pokiaľ naše hlasy budú aj naďalej ignorované, nič iné ako kričať z plného hrdla nám nezostane.

Späť

Kontakt

Iniciatíva banskobystrických učiteľov

0944 135 324

© 2015 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode