Deň zdravia alebo Učiteľská kvapka krvi

14.11.2015 19:54

Čím viac nás pôjde darovať krv, tým je väčšia šanca, že sa zdravotný stav nášho školstva konečne zlepší!

Milé kolegyne a kolegovia,

dajme vo štvrtok 19. novembra 2015 vláde šancu zistiť, že múdro spravovaná spoločnosť sa bez nás jednoducho nezaobíde. Využime tento deň, vykonajme dobrý skutok, navštívme najbližšiu transfúznu stanicu a darujme krv.
Tí z nás, ktorí z rôznych príčin darovať krv nemôžu, využime tento deň na dlho odkladanú návštevu lekára, aby sme zistili, ako na tom je naše zdravie. Veď všetci najlepšie vieme, koľko energie nás stojí naša práca a ako často ju robíme na úkor svojho zdravia.

Ako na to?

1. Ak sa chceš zúčastniť Dňa zdravia, nezabudni, že dôležitá je nielen Tvoja krv a Tvoje zdravie, ale aj krv a zdravie Tvojich kolegov. Čím viac nás bude, tým je väčšia šanca, že sa zdravotný stav nášho školstva konečne zlepší.

2. Ak sa spolu s kolegami rozhodneš darovať krv, alebo ak potrebuješ ísť na vyšetrenie, podľa § 138 Zákonníka práce máš nárok na pracovné voľno. V zmysle § 144 Zákonníka práce o tom včas informuj zamestnávateľa a daj prosím Ťa vedieť aj nám na ibu7.webnode@gmail.com, aby sme mali prehľad o tom, koľko ľudí a škôl sa do Dňa zdravia zapojilo.

3. V prípade kolektívneho darovania krvi (mimochodom, vieš si predstaviť lepší teambuilding?) musíme skoordinovať návštevu transfúznych miest. Preto by sme uvítali, keby nám jednotlivé školy oznámili počet darcov a my budeme informovať jednotlivé transfúzne stanice, prípadne Slovenský Červený kríž. Pri návšteve lekára každý postupuje individuálne.

4. Po návšteve lekára alebo po darovaní krvi si nezabudni vypýtať potvrdenie pre zamestnávateľa.

https://www.profesia.sk/kariera-v-kocke/zakony/zakonnik-prace/

Človek si často uvedomí hodnotu niektorých samozrejmých vecí až vtedy, keď mu začnú chýbať. Spoločnosť si, bohužiaľ, uvedomí význam a hodnotu našej práce až vtedy, keď jedného dňa nebudeme v škole a deti nebude mať kto učiť.

Späť

Kontakt

Iniciatíva banskobystrických učiteľov

0944 135 324

© 2015 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode